سمینار علمی تأثیر تغییرات اقلیم بر محیط زیست

دانشکدۀ انجینیری مؤسسه تحصیلات عالی آسیا با همکاری کمیتۀ تحقیقات علمی مؤسسه، به تاریخ یکشنبه ۲۲ عقرب ۱۴۰۱ سمینار علمی تحت عنوان «تأثیر تغییرات اقلیم بر محیط زیست» را برای استادان، کارمندان و جمعی از محصلان مؤسسه تحصیلات عالی آسیا برگزار نمود. نخست، قاری میرگلاب‌الدین میری؛ رئیس مؤسسه تحصیلات عالی آسیا، با اشاره بر اهمّیت تحقیق و پژوهش از منظر دین مبین اسلام، چنین ایراد صحبت نمود که : قرآن کریم در آیات بسیاری، اسلام را دین تحقیق و تفقّه، تدبّر و تفکّر و دین پژوهش و تعقّل تعریف نموده است. در ادامه، استاد حامد سیرت رئیس دانشکدۀ انجینیری و استاد مشتاق‌احمد څپاند استاد دائم این دانشکده، هرکدام‌شان بالنوبه مبحث محوری سمینار را ارائه و سپس با بیان اینکه افغانستان ششمین کشور جهان است که از نظر تغییرات اقلیمی در معرض جدی تهدیدهای محیط زیستی قرار دارد، اشتراک‌کنندگان را ترغیب نمودند که: باید راهکارهایی برای کاهش ردّ پای کربن همچون کاشت درختان، استفادۀ کمتر از سوخت‌های فسیلی، استفاده از پاکت‌های قابل بازیافت، صرفه‌جویی در مصرف آب و برق، استفاده از وسایل حمل و نقل عمومی و بایسکل و … روی دست گرفته شود.
جمع‌بندی برنامه با پرسش و پاسخ، توسط دکتر مرتضی مُدبّر معاون علمی مؤسسه پایان‌بخش این سمینار بود